De totstandkoming van het boek

Tekst en tekeningen

De tekst is van Hans van Roon. Hij is al sinds 2000 actief in de wereld van Cystic Fibrosis waaronder meer dan 10 jaar in de Raad van Toezicht van de Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting (NCFS) en als bestuurslid van de Stichting FOK.

Zijn werkzaamheden in zijn arbeidzaam leven waren vele, maar de meeste vielen binnen de financiële wereld. 

Clazien Immink
is een Nederlandse beeldend kunstenares, die woont en werkt in Rotterdam.

Clazien werkte als tekenlerares en als vrij beeldend kunstenaar in haar eigen atelier o.a. voor Kinderpostzegel Nederland. Haar vrije werk met olieverfschilderijen, carrousels en landschappelijke thema's zijn vele malen geëxposeerd in musea en galerieën in binnen- en buitenland. Ze kreeg de eervolle opdracht van Burgemeester Peper om zijn portret voor de burgemeestersgalerij in Rotterdam te schilderen in 2008. 

Redactie en vormgeving

Jannie Verhage is 30 jaar, heeft Cystic Fibrosis en is sinds vier jaar de gelukkige eigenaresse van nieuwe longen.

Daarnaast heeft Jannie een grote interesse voor kinderboeken en zij heeft de eindredactie van dit boek verzorgd.

Jan Zwiers
 is ontwerper, vormgever en reclameman in hart en nieren.

Als Jan hoort dat het doel van het boek is om een bijdrage te leveren voor de NCFS doet hij onmiddellijk geheel belangeloos mee.

Allen ondersteunen met deze actie de NCFS in haar streven om door gericht wetenschappelijk onderzoek de ziekte Cystic Fibrosis geleidelijk om te vormen. Namelijk van een dodelijke ziekte in een chronische aandoening. Hiervoor is veel geld nodig en deze actie is hier een onderdeel van.

Een actie waar u volop van kunt genieten!

Totstandkoming

Na het overlijden van zijn vrouw Julia, zoekt Hans naar wegen om zijn leven weer inhoud te geven. Uit een grap zegt hij tegen Jannie dat hij een kinderboek gaat schrijven en zij houdt hem er aan. Al snel ligt er een stuk tekst op tafel en stuurt Hans dit naar Clazien in de hoop op illustraties.

Clazien heeft een compleet kinderboek zonder tekst. De ragfijne gouaches maakten het boek eerder te kostbaar om te drukken. De tekst van Hans brengt haar op een idee. 

Clazien stuurt Hans als antwoord een mail "Schrijver gevraagd".

Twee maanden later is het boek Beertje Poes gereed en besluiten Hans en Clazien het boek in een oplage van 1.000 stuks aan de NCFS te schenken.

Hiermee is de cirkel rond. Hans heeft door het hele creatieproces weer balans in zijn leven en het schitterende werk van Clazien vindt een breed lezerspubliek.